Direct & persoonlijk contact
Duurzaam op reis
Bijna 100 jaar ervaring
Ruim aanbod

Spectaculair Bretagne (6 dagen)

Bretagne met z’n historische steden, prachtige zandstranden en grillige rotspartijen…Maar dan net even anders. Met o.a. een bezoek aan de geboorteplaats van de Giants die in 2018 op bezoek waren in Leeuwarden!

Dag 1
Vandaag begint de dag vroeg in de ochtend met de reis naar Frankrijk. ’s Middags komen we aan in het mooie Amiens waar we de nacht zullen doorbrengen. De Kunst- en Geschiedenisstad Amiens, de hoofdstad van Picardië, bezit een pareltje van gotiek: de Notre-Damekathedraal. De kathedraal van Amiens, ingeschreven op de UNESCO werelderfgoedlijst, is met een lengte van 145 meter en een hoogte van 42 meter de grootste kathedraal van Frankrijk!

Dag 2
We verlaten Amiens en rijden naar Mont Saint Michel.
De Mont-Saint-Michel, “Wonder van het Westen”, is een belangrijk pelgrimsoord sinds de middeleeuwen en werd ingeschreven op de UNESCO werelderfgoedlijst. Gewijd aan Sint Michel in 708, is dit vandaag de meest bezochte plaats van Frankrijk. De Mont-Saint-Michel, oprijzend in het midden van een wilde en prachtige baai, wekt verwondering en bewondering met een abdij, gelegen op de top van het rotsachtig eilandje en een middeleeuwse stad omgeven door wallen. Eenmaal voorbij de versterkte poorten, die de ingang van het dorp aangeven, ontdekken de wandelaars en de pelgrims eerst de Grande-Rue, de oude granieten huizen, de musea en de souvenirwinkels. Na het beklimmen van de helling van de Grande-Rue en de Grand Degrétrap, die leidt naar het heiligdom, begint het bezoek aan de abdij. De Romaanse abdijkerk uit de 11e eeuw; de wandelgang van de monniken; de Merveille, een set van zes kamers over drie niveaus die de eetzaal, de Gastenzaal, het aalmoezeniersverblijf, de kloostergang, de Ridderzaal en de kelder, vormen een opmerkelijk getuigenis van religieuze kunst. Het zicht over de woningen van de middeleeuwse stad en de baai is fantastisch. Einde van de middag verlaten we Mont Saint Michel en rijden door naar ons nabij gelegen hotel in Roz-sur-Couesnon.

Dag 3
Vandaag bezoeken we Cancale, sinds lang beroemd om haar oesters en schelpdieren. De dag is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan een oesterkwekerij. Na dit bezoek rijden we naar Saint Malo, een havenstad omringd door een schitterende stadsmuur. Deze stad kent de grootste getijdenverschillen in Europa. Een fascinerend spektakel om te zien. Na dit bezoek rijden we door voor overnachting in ons hotel in Nantes, hier zullen we 2 nachten verblijven.

Dag 4
Vandaag staat het grote park van Puy du Fou op het programma, dat zich uitstrekt over 45 hectare. Dit park weet jong en oud te betoveren met dorpen van weleer zoals de middeleeuwse stad, het dorp van de 18e eeuw en het stadje van 1900, en met schouwspelen zoals de Slag van de Vestingtoren, de Gladiatoren, de Vikingen, het Bal van de Spookvogels en de Musketier van Richelieu. Een wonderlijke reis door het verleden! U wordt getrakteerd op diverse spektakels, zoals vurige gevechten van Vikings die een dorpje binnenvallen, sierlijke vluchten van roofvogels en nog veel meer. U zult zich geen moment vervelen.

Dag 5
De dag begint met een lekker ontbijt in ons hotel. Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Les Machines de I’lle, waar zich de oorsprong bevindt van het straattheatergezelschap Royal de Luxe. Dit gezelschap begon Aix-en-Provence, maar verhuisde in 1989 naar Nantes. In 1993 wordt de eerste reus geboren. Sindsdien reizen de reusachtige marionetten – ze zijn zo’n vijftien meter hoog – van Royal de Luxe de hele wereld over. In augustus waren ze voor het eerst in Nederland te zien, in Leeuwarden. U kunt een ritje maken op een mechanische olifant van 12 meter hoog en maakt kennis met de scheepswerktechniek die vandaag de dag op creatieve wijze wordt ingezet. Na dit bezoek heeft u tijd om de wijk Ile de Nantes te ontdekken. Dit eiland was tot 2000 het terrein van scheepswerven, een opvallend gele bouwkraan herinnert nog aan die tijd. Tegenwoordig kun je er wonen en werken, is het een broedplaats van creativiteit en kunstzinnigheid en vind je er veel hippe eettenten en loungeplekken, onder meer in een oude bananenhangar. Aan het begin van de middag beginnen we aan onze terugreis. We overnachten in de omgeving van Rouen.

Dag 6
Na het ontbijt vervolgen we de terugreis en zetten koers naar Gent waar we aan het begin van de middag aankomen. Gent is een waar openluchttheater met veel bekende, maar ook zeker onbekende bezienswaardigheden. De chauffeur zet u af in het centrum van Gent zodat u op eigen gelegenheid de stad kunt verkennen. Rond 15:00 uur vertrekt de bus weer voor het laatste deel van de terugreis. Onderweg maken we nog een stop voor een heerlijk afscheidsdiner.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Vervoer per luxe touringcar
 • 5 overnachtingen in een 2-persoonskamer in middenklasse hotels o.b.v. HP
 • Reisleiding gedurende de gehele reis
 • Bezoek Mont Saint Michel
 • Bezoek oesterkwekerij Cancale incl. proeverij
 • Bezoek Park Puy du Fou
 • Bezoek Lles Machines de Lille
 • Afscheidsdiner
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer € 120,-

Extra informatie

Buitenpost; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)
Leeuwarden; Kalverdijkje
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35 (Peizerweg)
Haren; P+R Transferium
Assen; van der Valk Hotel (Balkenweg 1)
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen (Mathijsenstraat 1)

U dient in het bezit te zijn van een geldig Europees identiteitsbewijs of paspoort.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon


September
 • € 665,-
  © Veenstrareizen 2021
  Ontwikkeld met Lef