Direct & persoonlijk contact
Duurzaam op reis
Bijna 100 jaar ervaring
Ruim aanbod

Bloesems in Haspengouw (3 dagen)

Busreis Borgloon Haspengouw Bloesem Haspengouw busreis Busreis Alden Biesen

Haspengouw in Vlaams-Limburg is de grootste fruitstreek van West-Europa. Vanaf april staan alle boomgaarden in bloei, en is het een zee van witte en roze fruitbloesems, een sprookjesachtig tafereel. Tussen de vele boomgaarden door zijn er ook de romantische kastelen, wijngaarden, imposante vierkantshoeves, historische steden en pittoreske kerkdorpen. Met haar gloeiende landschap en wijngaarden doet Haspengouw denken aan Toscane.

DAG 1 – heenreis / Borgloon
We vertrekken vanaf uw opstapplaats richting België. Onderweg maken we een stop voor koffie met gebak. U ontvangt een lunchpakket voor tussen de middag. Aan het begin van de middag komen we aan in Borgloon en bezoeken we een gerestaureerde stoomstroopfabriek.  Eén van de laatste restanten van de industriële verwerking van fruit tot stroop. In het  gloednieuwe belevingscentrum ontdekt u het verhaal van het Haspengouwse fruit en de verwerking ervan.

Na het bezoek rijden we nog langs de ‘’Doorkijkkerk’’, die alleen via een wandelpad te bereiken is. Één van de meest bijzondere kerken ter wereld. De kerk, ook wel Reading between the Lines genoemd is 10 meter hoog en bestaat uit 100 op elkaar gestapelde lagen staalplaat in de vorm van een Loons kerkje. Na dit bezoek genieten we van een diner alvorens we naar ons hotel in Hasselt gaan.

DAG 2 – Sint Truiden
Na het ontbijt gaan we naar het centrum van Sint Truiden. We worden verwend met koffie en een Truiense kattenkop (streekgebak). Na de koffie neemt de gids ons mee de stad in. Sint-Truiden heeft als middeleeuwse stad een weelderige schat aan monumenten en historische gebouwen. Na de stadswandeling heeft u de tijd om te lunchen. Na de lunch halen we onze e-bike op bij de fietsverhuur voor een prachtige fietstocht door het glooiende fruitige landschap. Aan de hand van een fietsroute kaart, kunt u zelf bepalen welke route u wilt fietsen. Vergeet onderweg niet te stoppen bij één van de gezellige bloesembarretjes. Na de fietstocht genieten we van een welverdiend diner, waarna we weer teruggaan naar ons hotel.

DAG 3 – Alden Biesen / terugreis
Na het ontbijt rijden we naar Bilzen voor een bezoek aan één van Limburgs belangrijkste trekpleisters, kasteel Alden Biesen. Een prachtig park van 43 hectare omringt het kasteel. Tijdens een rondleiding ontdekt u de ware geschiedenis van Alden Biesen. U ziet de prachtige vernieuwde Engelse tuin met zijn eeuwenoude bomen, nieuw aangelegde prairietuin en vertelhutten, zijn ‘droge’ rivier en als blikvanger de wondermooie Minervatempel. Aan het eind van de ochtend heeft u nog vrije tijd voor lunch voordat we beginnen aan de terugreis.

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Vervoer per comfort class touringcar
 • 2 overnachtingen in het Park Inn by Radisson Hasselt o.b.v. L/O
 • Koffie/thee met gebak op de heenreis
 • Lunchpakket 1e dag
 • Entree en rondleiding stroopmuseum
 • Diner dag 1 en 2
 • Koffie/thee met kattenkop
 • Stadswandeling St. Truiden o.l.v. een gids
 • Huur elektrische fiets
 • Rondleiding Alden Biesen
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer € 90,00

Extra informatie

Park Inn by Radisson Hasselt***

Verzorging
– Logies/ontbijt

Ligging
– 200 meter van de Grote Markt

Faciliteiten
– Bar
– Restaurant
– Wellness
– Lift
– Gratis WIFI

Kamerfaciliteiten
– Bad of Douche
– Toilet
– Föhn
– Tv
– Kluisje

Buitenpost; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35
Assen; v/d Valk Hotel
Hoogeveen; Hotel Hoogeveen (Mathijsenstraat 1)
Meppel; McDonald’s

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon


April
 • € 389,-
  © Veenstrareizen 2021
  Ontwikkeld met Lef