Persoonlijke aandacht
SGVR zekerheid
De mooiste vakanties

Advent in Zweden (4 dagen)

Een korte, maar afwisselende break waarbij we de adventstijd in Zweden beleven, de kerstmarkt in de Deense hoofdstad Kopenhagen en een bezoek brengen aan de typisch Duitse kerstmarkten in Lübeck en Bremen. Het beloven heerlijke dagen te worden waarbij u zich lekker laat verwennen en verblijft in het trendy Malmö.

Dag 1 – heenreis / Lübeck
Vanaf onze opstapplaats rijden we via Hamburg naar Hanzestad Lübeck waar we in de middag aankomen. De historische binnenstad met machtige stadspoort nodigt uit voor een wandeling langs de oude gebouwen en mooie straatjes. U heeft hier ruim de tijd om de stad te bekijken voordat we de weg vervolgen naar Travemünde. Hier schepen we in voor de nachtboot naar Trelleborg. Aan boord staat een uitgebreid dinerbuffet voor u klaar.

Dag 2 – Kerst in Zweden
Na het ontbijt meren we al vroeg aan in de Zweedse stad Trelleborg. We rijden naar de heuvels van het plaatsje Kaseberga waar we een bezoek brengen aan de Ales Stenar. De raadselachtig gesitueerde stenen zijn één van de grootste Vikingmonumenten van Zweden. Vervolgens maken we met een gids een wandeling door het pittoreske Ystad. Het stadje, bekend geworden van de avonturen van inspecteur Wallander, biedt middeleeuwse, pastelkleurige halfhouten huizen, geplaveide straten met kinderkopjes en zonovergoten pleinen. Aansluitend rijden we naar Malmö waar we een kijkje nemen bij de Turning Torso. Eenmaal in het centrum heeft u alle tijd om lekker rond te slenteren op de markt en op eigen gelegenheid te dineren alvorens we naar het hotel in Malmö gaan.

Dag 3 – Kopenhagen
Na het ontbijt rijden we naar de Deense hoofdstad Kopenhagen. Een Nederlandssprekende gids laat ons de mooiste plekjes van de stad zien. We kijken bij Domhuset, de koninklijke paleizen, Slot Amalienborg en het Rozenborgslot en vanzelfsprekend passeren we de Kleine Zeemeermin. In de middag heeft u vrije tijd om Kopenhagen op eigen gelegenheid te verkennen. Aan het einde van middag keren we terug naar Trelleborg voor de late overtocht naar Rostock. Aan boord geniet u van een prima dinerbuffet.

Dag 4 – Bremen
Al vroeg zien we het vaste land van Duitsland weer en meren we af in Rostock. We genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet aan boord. Na de ontscheping rijden we naar Bremen. U heeft vrije tijd in het centrum van de stad dat zich bevindt rondom de centrale marktplaats. Hier vindt u de gezellige kerstmarkt en vindt u de belangrijkste bezienswaardigheden en historische gebouwen waaronder het imposante Rathaus wat Unesco werelderfgoed is. Na vrije tijd in de stad brengt de chauffeur u weer terug naar de opstapplaats.

N.B. Niet geschikt voor mindervaliden

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • Overtocht Travemünde – Trelleborg in een 2-persoonsbinnenhut o.b.v. halfpension
 • 1 overnachting in middenklasse hotel Malmö o.b.v. logies/ontbijt
 • Bezoek Ales Stenar
 • Stadswandeling Ystad o.l.v. een gids
 • Rondrit Kopenhagen o.l.v. een NL gids
 • Overtocht Trelleborg – Rostock in een 2-persoonsbinnenhut o.b.v. halfpension
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonsbinnenhut/kamer € 140,00

Extra informatie

Op de heen- en terugweg overnacht u op de ferry van TT-line. U verblijft in een 2-persoons binnenhut, voorzien van douche en toilet. Tegen een toeslag kunt u een buitenhut of een 1-persoonshut boeken. Aan boord zijn verschillende faciliteiten zoals een restaurant, panoramabar, winkel en sauna. In de ochtend kunt u genieten van een ontbijtbuffet, ’s avonds staat er een dinerbuffet voor u klaar.

Buitenpost; Achterzijde NS-Station
Leeuwarden; Kalverdijkje
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35
Zuidbroek; v/d Valk Hotel
Winschoten; NS-Station

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum

December
 • € 399,-
  © Veenstrareizen 2023
  Ontwikkeld met Lef