Direct & persoonlijk contact
Duurzaam op reis
Bijna 100 jaar ervaring
Ook voor uw actieve vakanties

Advent in Zweden (4 dagen)

Een korte, maar afwisselende break waarbij we een bezoek brengen de Hanzesteden Lübeck en Bremen met als hoogtepunt een bezoek aan de Zweedse kerstmarkt in Växjö. De grootste kerstmarkt van Zweden met meer dan 170 verschillende exposanten die alles verkopen van Sami handwerk, glaswerk, textiel, houtwerk, aardewerk en prachtige dompelkaarsen. We overnachten op de heen- en terugreis aan boord van de luxe ferry’s van TT-Line zodat we op de tweede dag al wakker worden in Zweden. In Zweden verblijven we in trendy Malmö.

Dag 1 – heenreis / Lübeck
Vanaf onze opstapplaats rijden we via Hamburg naar Hanzestad Lübeck waar we in de middag aankomen. De historische binnenstad met machtige stadspoort nodigt uit voor een wandeling langs de oude gebouwen en mooie straatjes. U heeft hier ruim de tijd om de stad te bekijken voordat we de weg vervolgen naar Travemünde. Hier schepen we in voor de nachtboot naar Trelleborg. Aan boord staat een uitgebreid dinerbuffet voor u klaar. ’s Avonds kunt u genieten van het vermaak aan boord.

Dag 2 – Kerstmarkt Huseby
Na het ontbijt meren we al vroeg aan in de Zweedse stad Trelleborg. We rijden naar Huseby/Växjo waar u een ware Zweedse kerstmarkt kunt bezoeken. Naast ambachten kunt u genieten van de lekkerste kerstdelicatessen zoals huisgemaakte cheesecake, zelfgemaakt marsepein, karamelsnoepjes uit Mariannelund, glühwein uit Huseby en tal van andere specialiteiten. We hebben alle tijd om lekker rond te slenteren op de markt alvorens we naar het hotel in Malmö gaan.

Dag 3 – Kopenhagen
Na het ontbijt rijden we naar de Deense hoofdstad Kopenhagen. Een Nederlandssprekende gids laat ons de mooiste plekjes van de stad zien. We kijken bij Domhuset, de koninklijke paleizen, Slot Amalienborg en het Rozenborgslot en vanzelfsprekend passeren we de Kleine Zeemeermin. In de middag heeft u vrije tijd om Kopenhagen op eigen gelegenheid te verkennen. Aan het einde van middag keren we terug naar Trelleborg voor de late overtocht naar Travemünde. Aan boord geniet u van een prima dinerbuffet.

Dag 4 – Kopenhagen
Al vroeg zien we het vaste land van Duitsland weer. We genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet aan boord. Na de ontscheping rijden we naar Bremen. In het centrum heeft u vrije tijd in het centrum van de stad dat zich bevindt rondom de centrale marktplaats. Hier vindt u de belangrijkste bezienswaardigheden en historische gebouwen waaronder het imposante Rathaus wat Unesco werelderfgoed is. Na vrije tijd in de stad brengt de bus u weer terug naar de opstapplaats.

N.B. Niet geschikt voor mindervaliden

Foto album

Inbegrepen

Inbegrepen
 • Reis per comfort class touringcar
 • Overtocht Travemünde – Trelleborg in een 2-persoonsbinnenhut o.b.v. halfpension v.v.
 • 1 overnachting in middenklasse hotel Malmö o.b.v. halfpension
 • Entree kerstmarkt Växjö
 • Gids Kopenhagen
Niet inbegrepen
 • € 15,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SVGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-persoonsbinnenhut € 180,00

Extra informatie

Op de heen- en terugweg overnacht u op de luxe ferry van TT-line. U verblijft in een 2-persoons binnenhut, voorzien van douche en toilet. Tegen een toeslag kunt u een buitenhut of een 1-persoonshut boeken. Aan boord zijn verschillende faciliteiten zoals een restaurant, winkel, wellness (niet op alle schepen) en sauna. Er is genoeg vermaak aan boord. In de ochtend kunt u genieten van een ontbijtbuffet, ’s avonds staat er een dinerbuffet voor u klaar.

LET OP: Alleen nog buitenhutten beschikbaar! Toeslag is € 15 p.p. in een 2-persoonshut.

Leeuwarden; Kalverdijkje
Heerenveen; Carpool t/o McDonald’s
Drachten; Brievenbus ingang Transferium (Zonnedauw)
Hoogkerk; P+R Hoogkerk A7 Afslag 35
Zuidbroek; v/d Valk Hotel
Winschoten; NS-Station

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Prijzen & Boeken

Voorkeuren
Beschikbare datums
Prijs per persoon
Selecteer een datum
November
 • € 389,-
  © Veenstrareizen 2022
  Ontwikkeld met Lef