Cultuur voor het basisonderwijs

Beleef de ontdekking van onze cultuur in Fryslân. Een reis naar de culturele wereld in Fryslân. Het doel van de ontdekking van de cultuur is dat de leerlingen van de basisscholen in aanraking komen met de verschillende kunstdisciplines. Om dat doel te bereiken werken wij samen met verschillende culturele instellingen uit Fryslân. Vindt uw school het ook belangrijk om de leerlingen iets bij te brengen over de cultuur in ons eigen provincie? Dan is dit het moment! Het zal de leefbaarheid van onze cultuur bij de leerlingen vergroten. Voor het schooljaar 2017-2018 krijgen scholen een bedrag van € 11,64 per leerling voor cultuureducatie. Klik hier voor meer informatie omtrent de regeling.

Rondleiding KruidhofIn de tuinen van De Kruidhof wonen twee hele leuke trollen. Ga jij met ze mee op avontuur door onze tuinen? Zij kunnen je van alles vertellen over de natuur. Je krijgt een rugzakje met een pakje drinken en een rolletje pepermunt mee en natuurlijk een boekje met leuke opdrachten.

Het openluchtmuseum en themapark De Spitkeet laat op een ruim 4 hectare groot terrein zien hoe mensen in de Groningsche en Friesche Heide het niet gemakkelijk hadden in de periode 1850-1950. Het volk was erg arm en de omstandigheden waren erbarmelijk.

Tja, daar staat ‘ie dan: een beetje scheef, krom en ook nog niet af. Toch is de Oldehove echt hét symbool van Leeuwarden. Maar hoe komt het dat de Oldehove er zo raar uit ziet? Op deze vraag krijgen de leerlingen antwoord

In een karakteristiek pand in het pittoreske Hindeloopen is het al even karakteristieke Eerste Friese Schaatsmuseum gevestigd. Klein gestart in 1983, maar inmiddels mag het zich het grootste museum noemen op schaatsgebied.

In Lemmer staat het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld: Het Ir. D.F. Woudagemaal. Een bijzonder monument uit 1920. Al bijna honderd jaar oud, maar als eigendom van Wetterskip Fryslân nog steeds een actief onderdeel van de Friese waterhuishouding.